tisdag 31 augusti 2010

Jag var modig!


Vad annars kan man säga-jag var modig...
Surströmming och jag -vi har speciellt förhållande.Efter ca 11 år levende här, tyckte jag att det var dags att ger sig in i leken..mannen törs inte öppna burken.
Jag är ju våghalls ,som ni säkert märkt...gjorde första hål och tyckte att jag behöver små dofta det som alla ruser om ...då kommer ett spläshhh uppåt- rakt i näsborren ghaaaaa -finns det doft vidrigare -nix,efter lång näs tvättning...gick jag på resten av burken -ungarna sprang runt i 2 dagar med lyft fräshare,och bajs flygor tyckte att snart var det fest( jag öppnade burken ute -man är ju inte helt bläng!)
Jag önskade 1 bra nästäppan för den här händelse-smakar ganska bra för att stinka så förfärligt....
Dock jag måste lägga till att magen en på söndag(från torsdag) var villse...
Visst var jag modig!
Skratta gott-jag bjuder!
Liene

måndag 30 augusti 2010

I took a pledge!

Japp...jag grejade något galet ,det tycker jag nu....
Jag gillar att skapa det är inget hemlis...men jag gjorde något dramatisk här om dagarna... jag tror det var måndag förra veckan...min favo sidan längre har varit Wardrobe refashion-ibland riktigt roligt ,ibland så där...pga att man själv är kunnigare- kanske!

Det går ut på att skapa kläder även sticka tror jag går bra ,osv- av de,det man redan har ,göra om ,köpa endast begagnat och bla blaa...
Medans jag har stickat alla dessa år och dessutom renovering ,som var så pass omfattande...högen med "fixa" kläder har växt ,som trägård utan rensning -då tänkte jag så här -jag måste tvinga mig-jag älskar ju sy ( jag är typ sommerska!) ...so I took a pledge
Vill du läsa om detta ,så finns länken till höger! http://wardroberefashion.net ,sen klicka på knappen Blog.
Galet nog så :jag "klickade" på 1 halvår-vad tänkte jag?????...så nu köper jag inte nya kläder på ett halvår-för att inte bidra till mera och flera natur katastrofer-det är väl bra anledning-eller...ska vi se om det håller! Så ni lär nog se en del sytt alldeles snart-rooooligt!

Halsduken på bilden är mitt eget design...stickas i Kashair eller Kid mohair eller Soft Dream ,behövs endast 1 1/2 nysta garn av den första garnet ,finns gott om färger..
Det kan vara bra att dra igång Jul klapps stickning redan nu-så slipper man stressa sen.
Bilden kommer från förra förfärligt "snöiga" mässan,minns denna katastrof-tåget gick inte i 2 veckor eller så!
Aha vad tycker ni om detta?!
Mvh Liene
Tack Alla som tittar förbi!

fredag 27 augusti 2010

Vill passa på....

Halshuggen jag...( skrattar!)
Jag vill passa på att berätta om de här 2 modeller....eget skapade och stickade...
Garnet jag har använt är Yak ull ( 70% Yak ull och 30% merino ull!) för en bråkdel vad den skulle bli om man beställde tillverka den .
Anledning varför jag talar om den är: att det börjar ta slut och vi kommer inte ha den igen-rent av den skälen att vi köper in partier och det är inte något som upprepas...så passa på nu ni som gått och funderat på den i längre tid...när den är slut den är slut !
Första modellen är stickat på rundstickor nr 3,5 och en tråd som den är...
Insvängd i midjan ,resåren är i behov av tunn resor tråd,den är inte så resårig sattsäga.
Den här modellen går att sticka med god samvetet i andra garn sorter ,som Kashair ,Cashmerewave,Bomber även Merihair...de är dryga och behövs relativ lite av dem.


Den andra modellen kom jag på lite senare -jag har oskriven kärlek till koftor...jag har koft fetisch..jag måste ha koftor!
Den stickas vänta nu :vilken nr på stickor ,det var så längre sedan nr 4 eller 4,5 det står på hemsidan,med dubbelt garn snabbt och relativt enkelt för de som gillar " hjärnarbetet".
Allra bästa sticka båda framstycken samtidigt så det blir rätt sväng och mönster delar stämmer .Ps jag stickar alltid båda framstycken och ärmar samtidigt klart på samma gång och då är de lika som bär! Jag skulle gå upp i taket om ena ärm skulle visa sig vara längre eller ni fattar-that`s just not meeeee!
Spar din tid och energi!

Så nu vet ni under den här säsongen den är slut!
Den finns att köpa i våran webshop: se länken högst upp till höger!
Mvh Liene-koft älskare!

Hejsan hopsan!


Ni säkert undrar vad hon tar vägen ?! Joo livet ibland bjuder på massor av kalops -förra veckan ,så började skolan -hur enkelt som helst eller hur -njaaaa inte...
Mannen kom hem tidigt ( konstigt nog!förbaskade tågspårs renovering) ,sen så maten måste inhandlas ,ordrar skickas,som vilket mamma som helst -tusen grejor på en gång....
Gick iväg och glömde mobilen vid dator -dumt,dumt ,dumt..Halv 2 kommer in en grinande killen : du svarar aldrig i telefon och du är inte hemma vid telefon.....vi gick iväg 10.05, fröken(älskar fröknar-inte alla - de flesta!) ringde 5 minuter senare??????????
Vet ni vad han grejade på första dag....klämma nagel mellan röstig (hittades i skogen???)cykels kedjan och den där vassa saken som håller den...han måste till läkare se om fingret har klarat sig....jag avskur blod ,se den osv...mannen skickas iväg,men han vill mig med : du är bäst ,på att få gjort ...eller rättare sagt jag är kärring...jaa ingen snäll person alltså...
Efter renovering ( som är inte 100% färdig-jag orkar bara inte hela tiden måla och slipa -en paus tack!)hittar vi inget ungefär så...samma dagen börjar den enas och nästa dag den andras träningar matcher ,träningar ....med andra ord rena virvel....
Så nu till saken den där med utlottning:
Jag vill tacka alla som tog tid att skriva Era favo stickningar: det var roligt att läsa ,tyvärr så endast en har tur med sig( ledsna nu inte det kommer flera tåg...nätet ät fullt med utlottningar...
Den som får vinsten -är den här tjejen:
Nu så du fick lite mera tur va...inte jag heller har haft tur faktiskt...i de några jag har varit med!
Hojta till vart du vill att de skall skickas ,eller kanske du vill ha bara en färg?!
Finns det någon ensam planet jag kan flytta till,för att få lite lugnt?!
Mvh Liene
Jag skall försöka återkomma med oftare inlägg-jag lovar! Jag har en del att berätta!
Så nu så det är fixat!

tisdag 17 augusti 2010

Vad i hela friden snön har kommit ifrån?!!!!

Just så utropade min älskling på fredag?! Snön sade jag...det är bara uppskuren kudde.

När det blir lagom varm och man har ingen lust åka bada ..vad gör man med ungar...jo då -sätt de i arbetet-räkna med att lite städ jobb blir det,men den tystnaden i 1 timme värt varenda sekund...speciellt ,när de är uuuuuber uttråkade innan!



Nöjen är min tjejer...lugnet medans ni plockar fyllning är guld värt i mina "ögon/öron"!



Kan den här vara min barn?-blicken talar allt-för en stund sedan var det bara 1 gammal Tshirt.....

Vouv lite tråd ,lite gammal pytte,liten nysta garn-mörk hår ska det va...mycket bra jobbat!



Det underlättar om mamma har stickat liten provlapp-men glömde räkna maskor?! Vem bryr sig :sade Terese!


Jäppp det kan man nog säga ,men utan mammas assistans, går inte riktigt bra heller,tror ni att jag prickade rätt-nix
Det blev lite ord omväxlande innan allt lugnade ner sig...på kvällen hittade vi ögon i mammas glitter/ögon burk och på kvällen hela gänget hade var sitt barn att ha med sig till sängs.



Japp det blev dubbel bild...varför vet ej...hur tar man bort -vet inte jag!

Så den får vara kvar Hi hi hi!



När jag var ung -typ -besökte jag flera dock kurser....liten investering i framtid vet ja!

Bra jobbat tjejer!


Mvh Liene
Skönt med skolstart snart-eller hur!

fredag 13 augusti 2010

Det växer!

Det känns ju jätte konstigt att att klistra in mängder av bilder på sig själv...jag gillar inte hur jag fastnar på bilder - glehhh magen svängde bara vid tänken....
Så här är det-jag har inga problem ,med att gilla mig själv-bara den lilla fakta hur jag fastnar eller rättare sagt inte fastnar bra på bild...så ni kommer sällan ser mig med huvudet!
(Skrattar!)

Här om dagarna ...det bara kliade i fingrar -vad gör man då?! jooo man börjar ny stickning...linne tröja/tunika -vi får ser hur det faller!
För att får bra kontroll över stickning,jag började med toppen och ner....

Saker som jag upptäcka var : det går utmärkt att virka i linne med Harmony virknål -alltså i trä...innan hade jag testat med Clover/japanska virknålar-inte bra...dess matta metall ytan gillade absolut inte linne-eller så är jag bara klantig-vem vet?!
Jag började med att virka kanten i önskad storlek på "toppen för knoppen" ,sen plockade upp maskor på stickor( nr 4)...sen kommer den magiska -avgöra fördelning-jag skulle vilja säga :jag lyckades bra.
Raglan sitter som ett smack!

Lite senare fortfarande nöjd med passform-göra mig nöjd inte lättaste sak!

Just nu så kommer nu våg med beslut att göra ,men jag hoppas att det löper lika fint vidare med!
Stenhårt gillar den där vackra, skira, turkosa färger-det kommer en liten tvist -jag lovar,men om det senare!
Mvh: Hon som fastnar dåligt på bilder- Liene

fredag 6 augusti 2010

Vägen till koftan...

Till de som söker efter utlottning-den finns en våning ner!
Vägen till koftan var...jaaa hur var den:
Det började med att det kom längre väntat last.


Steg nr 2 :det är fördel att känna sig sjuk på renovering!
Det underlättar om man måste sola sig-annars skrämmer man vanligt folks... att resten av tiden har gått åt skrubba ,slipa, måla ,torka, spackla ,kackla...
Tar med dig stickor ,garn själv klart,nån inspirations bok( nu menar jag med basmönster ,spetsmönster osv!) Sol spray, speciellt för näsan,den rör sig mest under arbets gång :DDDDDD
Sen är ju bara att sätta igång....det går nästan alltid att repa.

Som ni har kanske märkt jag behöver utmaningar ingen aviga räta för mig-jag somnar på stickor annars,men ibland måste man .....

Det växte fram snabbt: med 2 trådar och stickor nr 5, Tant koftas http://tantkofta.blogspot.com variant,enligt min tycke o smak.
Sen blev det tråkigt...räta ,aviga,räta aviga,så vi tog en "trip" istället...
Koftan är klar redan några dagar,men ack så murrigt ljus har det varit...blehhh...jag kräver sol!

3 knappar med 50 andra blev det på en loppis, jag var på jakt efter de här 3 i påsen...resten får ungarna limma på strumpdockor.... 10:- för de här var bra pris till mig...


Som ni ser trådar kvar och tvättning.
A formad- älskar jag-det döljer de där konstiga ringar,som har smugit på kroppen de senaste år,den är :an instant surgery -liksom!
Från början vill ha även en A formad ärm,men kändes inte bra på något skumt sätt...så det blev en puff- innan ärmvecken....


Kanten stramades upp med lite virkat!
Nu tycker jag ,att det börjar bli tråkigt att praaaata om en kofta så mycket,jag har andra kulor på Ge..
Så längre: mvh Liene
Ps : nu skiner solen och jag tror att jag måste sola mera ( hi hi hi!)
Mera sol och garn och inte minst-koftor åt folks!

tisdag 3 augusti 2010

Mera garn och utlottning.

Lite tyst här och där...jappp massor har hänt,till och med liten mini "trip" till mitt hemland blev till!
Så nu om den nya kärlek...lyssna till : Royal baby Alpacka....jappp mitt nya kärlek...den här gången flera färger-super tunn ,super lyxig.
Man kan till och med sitta och bara klappa denna garn,så lyxigt!
Nu är det så att det finns olika längder: den ena 50gr och 375m :vit beige och mörk får grå,den andra längd är 50 gr och 187mbeige ( begränsad mängd ) klassisk får grå

Jag älskar tunna och fluffiga saker ,stickor i högsta hygget ,blev det en lång sjal till...,när vi vägg de den kom överaskning :knappa 62 gr-jisses ,nu måste jag sticka en sjal till,och efter en lång rad önskemål,det visade sig att det finns flera entusiaster

Så nu är jag redo till hösten
Nu kommer det bästa delen,vi lottar ut 3 stycken nystan/härvor i samma färger ,som jag använde till sjalen:mörk får grå ,beige och fluffigt vit- för att även Ni skulle kunna klappa eller sticka en lång eller flera långa sjalar:
Gör så här- lämna en kommentar och gärna gör länk till ditt blog eller eventuell hemsidan
I kommentar berätta om ditt absolut favo stickproject,svår eller enkel,spelar ingen roll!
Se till att det framgår tydligt hur hittar vi Dig om det blir lyckliga Dig!
Så nu vill vi önska Er lycka till: lotten drar vi den 18 augusti om inget konstigt inträffar!
Så längre jag stickar på mitt andra super långa sjalen till dotter!
Mvh Liene