söndag 31 januari 2010

Kniven mot strypen?!

Förra veckan såg jag programmet Kniven mot strupen och häpnade - gaaaa!!
Stackare....gubben kunde inte laga omlett.....Han (tyvärr kommer inte ihåg namn!)fick gå hem och laga 20 omgångar med omlett tills den blev perfekt
När jag var liten ,många helger blev hos farmor .....hon köpte varje år på marknaden små kycklingar och hade de tills de blev en god soppa där mellan vart ju massa ägg...så längre de var små- improvisorisk latchade de i hennes lägenhet och jag lachade med de ...sen flyttades de ut till stallet om nätter och dagarna gick de runt på den lilla sand gatan hon hade fram för huset-totalt urrrrrromantisk.
Jag minns så bra -att de här ägg smakade något helt annat och många former blev det: 7 minuters....stekt med flytande gula och OMLETT ...den var godast, alltid rätt brun färg och rätt mängd av salt!
Jag kommer vara bussig och avslöja den godaste omletten nånsin ( den tror jag smaka bättre än den som gubben lagade på Teven!)
Så här går det till:
Ni behöver bra stekpanna ,klick smör och smidig spade och locket som passar till stekpannan

Knäck 5-6( beror på hur många mun står i "line") stycken ägg i ett skål, vispa de ett bra omgång...tillsätt några nyper salt -vanligt eller Trollens örtsalt...... ( Trollens örtsalt Frö &Freja 01721 417150 -underbara gamlingar! ),tillsätt 1 matsked mjölk ( den fetaste som finns) per ägg+1 extra.....( mjölk delvis kan bytas mot gräddfil eller creme fraiche!) ...vispa ...
Värm pannan tills smöret har smält och sen visspade massan åker in och värmen sänks till ungefär 7 ,på med locket och vänta..... vill du vara proffs vänd den med locket.... ( behövs ännu lägra värmen då!) jag skär i fyra delar och vänder bit för bit, även om det rinner lite på ovansidan,stek lika mycket på andra sidan....
Och sen voila den är färdig när färgen är gyllene brun....
Här kommer ett uber bra tips...använd hakat gräslök under sommaren..... himmmel!


Sen är ju bara rena kreativitet -hur mycket vill du ha och lägga energi på.....jag älskar variera


Så hoppas att Ni fixar detta galant och det bli flera omletter a `la moa hos Er!
Lämna gärna ett eller annat kommentar ,när du har provat!Jag tror den här kommer bli den godaste Du har ätit nånsin!
God helg hos Er så längre!
Liene

torsdag 28 januari 2010

Till tutt!

Här om dagarna kom det fram ett ämne ,som jag tror en del kan relatera till... mammas eller pappas jobb...
När det kommer en tid där ungarna vill vara med ..fast mammas mage tar ett snurr...
Men å andra sidan det är då tiderna är svåra eller bara lite stressiga ,som det är på tid att lita på din familj,närmaste eller ...hoppas att Ni vet vad jag menar!
Jag har uppväxt med idéen att det närmaste är den du litar på ...så titta nu runt Ni-till vänster och höger... jag hoppas att Ni har det så!
Mina ungar -vet jag -att jag kan lita på- store Fans hittar jag inte... de vill vara med på Sy festivalen ...sedan de har börjat kunna uttrycka sig...jag har lovat att, när de räknar ...det blir dags ...nu räknar båda -den ena lika bra som geni min pappa och min man ... jag själv helt ku kuuuu på matte ( den helt enkelt :) bekommer inte mig! )
De bestämde att mamma behöver uppmuntran..så de gjorde firma skyltar...

Den här tillverkade min son -9,5 nästan 10 tack älskling!


Och den här är hur söt som helst ..hon har börjat skriva nu.....7,5 snart 8
hur kan man kasta de här?!

Så- om jag tar de med på Sy festivalen, samt det har tidigare uppståt fråga om min stavning .....det kommer ifrån ett kärleks fyllt ställe ... inte Komvyx...
Jag är nästan övertygad att de följer med!

"De här buskar darras inte när hundarna barkar åt de"..... det är ett gammalt tales sätt från Lettland ...nå de här buskar darras ...av små fåglar ...som söker fröna.... sötta de är!

Bilden nedan: I think We have love conection!
De är inte längre blyga heller ... när extra snön kom -de hoppade i högen för att komma åt maten, klappade med vingar och sparkade med ben ...jag var som unge ca 12 år gammal



Visst är de gulliga! Alla -små och stora fåglar!
Tack Barbro .....jag stickar så att det "stinker" rök av farten! ...men än så längre kommer Ni inte få ser bilder på mina senaste allster .... men sen så!
Ha det bra fint folk och titta till vänster och höger!
Liene
Ps : Min man är man med flera talanger.... Terese håller på tappa framm tand här om kvällen .... han sade åt henne så här :" tdddhgggg thgdddd och sen drar lite"...när den redan hängde på en tandtråd .... ps ... jag har dåligt reaktion på blod( sedan min pappa klämde bort halva tummen och bad mig leta rätt på resten gaaaa!)...jag kan svimma ...så han fick ta min plats! Gulligt va?!

onsdag 27 januari 2010

Fåglar,paket,återvinnig,ny frilla och annat bla bla!

Det här är rätt bra utsikt ,när man jobbar vid dator eller hur?!
Jag är helt såld på fåglar!Det är inte den lättaste att fota de ,men rätt roligt.






Här kan man se hur uppskattad har maten blivit ,näbben jobbar för fult.

Jaaa ,även jag har kommit upp i "gräddhylla". Jag har tidigare visat bild - bolero som jag stickar i nya Angora garn ....jag fick sår på lillfinger och det kändes ingen roligt sticka på stickor nr 3,5 med plåster på.....ingen vidare alls....
Så jag svängde förbi vår lokala- Kickis handarbete handarbets butiken här i Strängnäs för att kolla om de hade några bättre alternativ än metal stickor-bingo! Kni pro!!!!
Jag är lite av de "gamla sorten", jag behöver övertygelse ibland innan jag kastar i mig i något nytt,så jag köpte hem storlek nr 3,5 för att prova på .
Aij aij ! Vilket fart och vilket känsla.....jag som stickar redan otroligt fort...och fint (med mina Addi stickor och även bamboo)...Helt galet!
Det finns en gammalt tales sätt i mitt hemland : för en dålig balett dansare även skor klämmer och pången är i vägg...som jag skulle vanligtviss hålla med ,men inte nu...jag är för- bra verktyg åt alla!
Så nu vet Ni att även jag har åkt ditt!
Åtevinnig är mitt stora passion. Sedan barndom ,som var inte den flottaste materiellt( dock rik på så många andra sätt!) jag har utvecklat ett egenskap att "se saker i saker" ( svårt att översätta!). Jag återvinner så mycket papper som det går...kuvert,gamla mönster,utskrift bla bla bla...

Några av Er redan idag kommer få den nya adress lappen ,några under veckan,och så passa det riktigt bra att "utarbeta" egna barn.
Pengarna liksom trillar inte ner från himmel och inte hämtas obegränsad från väggen ( som min son sade ,när han var ungefär 3 år-så där... "men pappa du kan ju hämta de från väggen på stan!" Gissa om jag tog några snurr på golvet "krampande" med magsmärta av skrattet! Under samtal om något : jag vill ha!)

Nu även lottvinst är skickad! Hoppas att det ger ett aning glädje!


När Sy festivalen närmar sig och vinter ide hade tagit över ,var det dags att pilla bort några lager "skin" i den här fallet några cm hår ....



Jag skall avslöja en roligt sak med mig: jag vantrivs med nu klippt hår ,jag tittar knappast i spegel de första 2 veckor...nej jag klagar inte på frisören ooo nej ...han-Than- var underbar ...han gjorde först "anställning intervju" och sen klippte...det är jag...jag måste vänja mig på något sätt!
Det är hårfärgs konst som återstår,som jag sade till en person här om dagarna: mitt eget hår färg-gråbrunkonstigt-matchar inte min personlighet!


Så nu vet Ni att det händer livet här -med såriga fingrar ,som läker och spricker,Knit pro och annat lullull!
Ha det så bra nu .... nu jag ska sticka lite eller mycket...jag kommer med bilder lite senare!
Kram! Liene

söndag 24 januari 2010

Gatch ja!

Grr vad finns mening med att spara utkast ...när den ändå ...är borta efter publicering?!!! I`MMM not getting it!
Hur som : nu börjar jag om....
Efter långt spanande och förbi flygande ,så bestämde den här fågel till sist landa här:
Inte har den haft svälta över jul!



Klurigt blick ...envishet


Man tager ,som .... bäst att passa på!


Inte lite nyfiken blick ...ganska så bestämd sådan :)



MUMS FILLIBABBA! Det blev riktigt mat fest!




En stund senare kom den tillbaka -vad jag trodde var samma fågel!
Nix ...jag tror den här var damen ...efter gröna ljuset från killen!


Sen så- våra vintriga trollunge ... i mössan med häng och nu även " strech"! ,hennes kompisar hjälpte fixa detta,tur att det finns tunt resor tråd!

Det finns något vild och klurigt i blicken ...ooooo det vet jag!Den här hoppades jag på att kommer bli min mössa! :)



Till slut det pirrar i stugan : Vi kommer att ha 100% linne fram till våren! Så nu är väntan igång igen!
Spelet avgjordes mellan oss och Chile.....Vi vannnn jipppppeeeeee!
Det är 50 gr och ca 165m ...kan det bli bättre _ knappast!
27 läckra färger...bland det svart och vit!!!!!

Den här kommer bli....mitt sommar topp eller något ....det är inte bestämt än....
Färgen: Fuxia :)




Så nu vet Ni vad som pågår här.....väntan ,förberedelse..längtan efter grönt och färg...lite värme....
Men så längre ,kan man fortsätta drömma!
Ha det gott fint folk!
Nu skall jag går och sticka lite....och sen så väntar måndag ,med en del jobb att fixa_ Love it!
Mvh liene&anders

lördag 23 januari 2010

Allt i ett pottan...

Jisses jag har fått blog utmärkelse Tack snälla Du http://stickterapin.blogspot.com/ ( det är så här brrrra kan jag länka (Skrattar :) men det bara tills jag klurar ut bättre sätt!)
Det finns en hel del aktiviteter: sju nya bloggar ,7 interesanta saker om mig själv oj det räcker inte med 7 -som man skulle göra kring detta ,men jag måste "fondera" på det!
Så längre vill jag bara skryta om det!



När vi satte igång pysselbord ...min son kom på massor idéer under tiden : Mamma här kan vi spela pingis....sade han jeppp sådan mamma -sådan son ...det finns en hel del tänkande massa bakom pannbenet!
Åkte till intersport för att köpa nätet ...grrrr finns endast 2 alternativ endast nät : 60:- eller 300: plus nät med bords fäste....nå jag är inte snål ,men 300:- spännnnn?
Vi shansade på lokala: Tolv korgar : bingo 20:- med slitet nät ( den hade vi köpt redan ,med tanke på lösa det på något annat sätt!)

Hem följde lite annat ...en bamsig fyrkantig kruka för endast 20:- riksdaler och en förvarings burk till pysselhörnan för en tia....snyggt jobbat
Just nu förvaras gul lök i den ,men jag redan kan se fina krudor växa i den fram på våren!
Ser ni den gröna tråden genom inlägget ....gaaaa ,Nu har jag avmaskat den lilla under och kliar bakom örat ,skulle det vara så här stora näbbar??!Vad har jag inte fattad rätt ?! Jag lämnade några maskor i fall om jag repar tillbaka ( eller vad jag kallar sticka baklänges!) jag återkommer med en länk och färdig material....just nu fortsätter jag klia och fonderar!

Det finns även garn över kan Ni fatta- mindre än 50 gram garn!?
Och till slut mitt lilla "fjant" : så kallade jag bilden ,sjalen åkte av från mitt nacke till den här filuren!

Och så han vi testat nya mascara : LASH STILETTOS ( ser ni vilket inverkan har reklam i våra hjärnor!



Luggen fixade hon en arg kväll själv: med liten nagel sax- vem visste att det passade henne!?
Ps: jag fick jämna av lite!
Ha det skönt tills vi hörs igen!
Mvh liene

torsdag 21 januari 2010

Vad gör garn nördar ....

Vad gör garn nördar, som inte kan sova på nätter ,så där runt klockan 4 ...bara för att gubbe skulle upp vid 2 tiden och sticka i vägg och jobba samt en liten nördunge skall värma sig hos mamman?!
Jappp man går upp sätter sig framför dator och hitta en sjal bland favoriter och sen sätter igång och stickar ...så där ungefär tills ungarna skall till skolan....
Garnet överaskade mig glatt ...hetter Shick och finns på min webbsidan( se länken till höger-högst up!!)
Det är bara nr på stickor ,som inte min favvo : 3,5 det sliter på lilfingret på något mystisk sätt...så det gäller att ladda upp med plåster!
Men åt sidan grina ,den här kommer bli min skiraste sjal nånsinn ,som jag stickad ...dock jag har stickat en hel del och redan fantiserar om att ta mina klor i den tunna 100% kashmeren ,som jag fick i present från min garn leverantör!( Ehhh få det vänta tills efter mässan!)
Ju Shick det är 50 gr 700m 70% merino ull 30% silke,det ser ut som att behövs en endaste nysta:,med andra ord: So prettyyyyyyyy!
Till det skall jag sticka gr.... opps håll nu glappet!

Några "vackert" bilder på vägg till att packa garn: love them!
Är inte vinter ändå underbar..om man stannat upp och tänker till....?!

Idag : japp endast 2 dagar- är sjalen klar....lite senare kommer jag avslöja ,vilket mönster och den färdiga alster!
Men så längre gott folk måste jobba! Januari Rea är i full gång!
Passa på !
Mvh liene

tisdag 19 januari 2010

Vad gör en Garn "nörd"!

Vad gör en garn nörd om dagarna ,joo det finns gått om att göra!

Man till exempel kan stöka ner pyssel bordet och börja uppdatera nystantalet...det skulle vara ett exempel!Alla dessa underbara färger finns så längre under Januari Rea!

Så passa på!


Förra veckan, optimist som jag är drag jag igång lager rensning,med upp till 50% på visa utvalda sorter....hela dag framför dator ,stilla klickande på en efter en färg ,låter kanske hemsk roligt för några,mindre roligt- när man vill satsa på nya saker och rumpan blir fyrkantig ,som de odlade vatten meloner ,som kom från Kina...för ett tag sen.... Efter en långt stund`s klickande ,bestämde jag mig för att få luften i lungorna och laddad med kameror över axel gick ut till spåret.....


Vilket sagoland,vad ens man vänder ,vackert och vackert och underbart!
Ps: varning ta med kameran som är ordentligt laddad och inte ger sig av efter 500m!
det blev många vackra bilder ,men inte alla jag hade velat att ha!





Krispigt och knaprigt,vit och spetsigt...



Och det visade sig jag var inte ensam där!
För ett år sen ,så träffade jag och min man: lugnt och stilla käkande älg precis 2,5m över min axel! Samt längre in fanns det 2 stycken till!



Och så en snabb bild på mig själv,som vanligt viss händer en gång per 100 år...det är jag som brukar ta de flesta fina bilder och brukar stå på andra sidan av kameran!




Mössan stickad i Sofforan ( den är med häng om min dotter har den på sig-kunde inte hitta min eget i farten!)

Halsduken är super roligt i sig...det är 3 olika garn sorter som finns på våran webshop.
Stickad med stickor nr 18 : Kid light ,Scarlet och Minsk ...väldigt ovanliga färger ,som gör alldeles eget färg kombination!
Gillar/Älskar trekantssjalar ,de kan dras åt ,så mycket som man önskar, för att snön kommer inte förbi!




Så de några gånger ,som man hinner att bild ta på de små lätt skrämda fåglar.

Visst är de fina!


Så nu vet Ni lite grann om vad "garnissar" gör om dagarna!

Så längre got folk!

Mvh liene

Utlottningen är klar!

Först och främst vill vi tacka Alla trevliga ,roliga och uppmuntrande personer ,som var med sina kommentarer...Vi har läst varenda en , jag har som ambition att besöka Alla Er ( en del har jag redan tittat in hos !) Det är roligt att så många gillar sticka!


Bättre sent än aldrig!

Nu var det lite senare ,men jag hade inte glömt Er!

Som vi hade lovat ,så lottar vi ut mellan 2 färger av den ny inkomna Angora garnet...som jag ihärdig stickar bolero ( vill passa på skratta om mig själv..... vet Ni vad det betyder ,för en duktig stickare ,att repa 25 cm stickat material totalt 308 maskor bredd med stickor nr 3,5 -inte min favo storlek ,jag är mera 4 osv....! Grrrrr! Annars hade den var färdig redan!)





Så nu så : Vi gratulerar Zan,som lämnade kommentar den 3 Januari klockan 8.26

Det är min son , som valde nr på hennes kommentar !

HOPPAS ATT DET KOM ,SOM ÖVERRASKNING!









Nu hoppas Vi att du kommer på något vackert och fiffigt ,med den super mjuka angora garnet...och helst att du har mycket glädje !
(Ps!Hoppas att du tar inte illa vid att jag lånade din profil bild!)


Gärna lämna en kommentar ,när du har fått priset!




Nästa utlottning drar våran dotter- den lyckliga vinnaren ,det har vi lovat till henne!




Så nu skall jag försöka vara data "nörd" och se om jag kommer i kontakt med DIG på något nördig sätt!




För de som inte vann ,vill vi passa på att säga-"häng" inte näsan ner,det kommer fler tåg ...det är bara hoppa på och hoppas....



Solen lär nog skina även i Ert gård någon dag!( det brukade min mamma säga ,när allt vill gå åt pipan!)


Bästa hälsninngar från oss i vårt lilla hus!


Liene Anders & co

måndag 18 januari 2010

Grrrrr.....

Hej Alla som tålamodigt väntar på utlottning!
Ni får vänta några timmar till....!
Det har alltid förvånat mig hur beroende vi är av visa saker.... definitivt de elektroniska. eller att de skall bara fungera!
Det gjorde inte alla mina värken de gamla eller nya!
Fredag tog min dator en liten flygtur mot golvet ( Khaaaaa !) någon säkert ruser ,när man läser detta, nå väll inte jag... jag nästan hoppades att han var slut!
För nämligen i höstas ,när 2 datorer hemma säckade ihop... inhandlades det ny sådan ,men ach de här elektroniska saker...redan tidigt jag började ana att något är feil!!!
Yttre tangenter har ingen funktion ,kan man ha mindre tur?!Nu när massan kommer ,har jag ingen lust att tänka på att byta dator....
Lördag rusandes det runt ,som höns utan huvud...vi köpte sandvich grill.... det värmer knappast....
Router ...villl inte koppla upp och minst sagt färg patroner hade tagit slut på skrivaren ( mindre smärtsamt problem!)
Så i allt stressande blev det inte till utlottning som planerat!
Och vem har kommit på att man skall ha träning på söndags morgon 9.00 ,efter att ha varit bjuden på middag kvällen innan ... vilket jag hade glömt bort!


Just idag är inte kull att vara mig.... ordrar skall skickas( den biten är underbar!) ...dåliga elektroniken skall bytas och alla kommentarer skall skrivas ut och lottas ... det är bara att bita i den sura äpplen!
Så nu vet Ni att jag har inte glömt bort detta.... men massor annat har stuckit sin näsa mellan
Jag postar resultat ...så snabbt som jag bara kan!
Jag har läst varenda kommentar och även tänker besöka Er så småningom!
Mvh liene&anders

måndag 11 januari 2010

Morgon tillhör tidiga fåglar!

Som vanligt :utlottning finns några inlägg längre ner!


Morgon tillhör tidiga fåglar... brukade min mamma säga .... nå väl ,jag är inget tidigt fågel ,men för varje år, så vaknar jag tidigare... vad gör man på söndag då... tidigt?!
Tanken var att lacka bordet ,men ack ...det ska ju bara strula sig .... lack som jag lyckligt fiskade fram från förrådet ...var vatten baserad ...daaaa....

Nå väl det kommer måndag igen!

Det här absolut är inte finger åt Er .... åååå nej ... det är tydlig arbetsskada .... jag som är pianist ,fast med stickor ... det svider hemskt!Visste Ni att pyssel hörnor kan tillföra sådana?!

Idag skall det inhandlas handriven pennvässare,hedersord ,vill inte ha hål i fingret igen!
Ungarna bara skrattade åt mig!

Det sorterades och vässades ,slängdes och placerades
Samlades lika med lika och testades för att bli godkänd!
Ungarna till och med glömde bort att leka med kompisar,kan det vara sant.... till slut visste jag inte ,vad jag kan delegera de att fixa,kan det vara klart snart?!

Det började ser bra ut!...Vi försökte hjälpas åt med penn sortering,så mycket vi bara orkade!



Mina älskade akvarell pennor( inhandlade på turnering till mitt hemland!),rita och sen blött ner ditt ritning och vilka konstverk kan det komma fram!

De här har inte ens blivit testade (synd!).... Jag tror ganska kända ryska akvarell färger( iallafall hos oss förut, fick man åka in till Konst huset i huvudstad- om man hade tur också! Den här gången valde jag bort den absolut dyraste variant i plast låda ) ,ekorre penslar,guld och silver för säkerhets skull...



Det målades och lackades,allt för att kunna sortera isär massor med pyssel material


Gjorde låd fronter ..dock ångrar att jag tog present papper istället för tapet papper( fick några pärmar från lokala färg handel -snällt killar och tjejer!) ...det vill gärna inte fästa på ett simply perfekt sätt! Grrrrrr... jag kan det här utan till annars! Nå väl kanske sliter bort senare,men då får det bli värmare ute först!




Det syltades och saftades ...nej vi burkade visa saker -då syns de bra och man kan alltid ta den finaste gurka ur burken först!



Först hade tänkt kasta den gamla locket ,men efter ett titt på den nogare ,den uppfattades som fint,med så kallad patina eller hur!

Och sen -rosenknåpps kompot.... Hmmmmm
Det börjar inta ett viss form och ungarna blir helt hetsade på att börja pyssla ( Pss det smyg pyslades mellan åt redan under arbetet!)
Så nu vet Ni att det händer saker här också.... lite stickad blev det på kvällen ,när jag orkade inte se en penna till!
Mvh liene
Det stickas mycket ,men resultat kommer att avslöjas mycket senare ,som sagt
Så längre ha det bra gott folk!