tisdag 3 augusti 2010

Mera garn och utlottning.

Lite tyst här och där...jappp massor har hänt,till och med liten mini "trip" till mitt hemland blev till!
Så nu om den nya kärlek...lyssna till : Royal baby Alpacka....jappp mitt nya kärlek...den här gången flera färger-super tunn ,super lyxig.
Man kan till och med sitta och bara klappa denna garn,så lyxigt!
Nu är det så att det finns olika längder: den ena 50gr och 375m :vit beige och mörk får grå,den andra längd är 50 gr och 187mbeige ( begränsad mängd ) klassisk får grå

Jag älskar tunna och fluffiga saker ,stickor i högsta hygget ,blev det en lång sjal till...,när vi vägg de den kom överaskning :knappa 62 gr-jisses ,nu måste jag sticka en sjal till,och efter en lång rad önskemål,det visade sig att det finns flera entusiaster

Så nu är jag redo till hösten
Nu kommer det bästa delen,vi lottar ut 3 stycken nystan/härvor i samma färger ,som jag använde till sjalen:mörk får grå ,beige och fluffigt vit- för att även Ni skulle kunna klappa eller sticka en lång eller flera långa sjalar:
Gör så här- lämna en kommentar och gärna gör länk till ditt blog eller eventuell hemsidan
I kommentar berätta om ditt absolut favo stickproject,svår eller enkel,spelar ingen roll!
Se till att det framgår tydligt hur hittar vi Dig om det blir lyckliga Dig!
Så nu vill vi önska Er lycka till: lotten drar vi den 18 augusti om inget konstigt inträffar!
Så längre jag stickar på mitt andra super långa sjalen till dotter!
Mvh Liene

29 kommentarer:

mary-ann sa...

åååhhh...vilket underbart garn :) lägger gärna det ihop med mina andra husdjur :p
norskan som man är så är nog favoriten att sticka lusekofter...dessa underbara tröjor och jackor i tunt yllegarn med mängder av mönsterstickning-gärna i 4-5 färger...

önskar deg en trevlig stickstund :)

mary-ann

norrskan68@hotmail.com

Anonym sa...

Härliga Garner.Kram.k.c.

Amanda sa...

Det ser helt underbart ut! Jag ska flytta hemifrån och behöver ett nytt husdjur (till).

Mitt favoritprojekt är nog faktiskt det jag stickar på just nu. Sockor i järbos Raggi - melerat i cerise, gul, orange och blått. Det går superfort och det är så roligt när varje maska har en ny färg!

Amanda

amandatpersson@gmail.com

skapasaker sa...

Hej på dej! Ja det har varit lite tyst i din blogg, jag har undrat om du var på semester :-) Kul att höra av dej!

Och så kommer du tillbaka med buller och bång och kul utlottning och allt! Klart jag vill vara med! Fast jag har ju inte riktigt tur i spel, kanske i kärlek i stället?

Jag lägger en länk i min blogg. Favoritstickning? Vilken svår fråga...Favoritprojektet är nog mitt senaste projekt, alltså det jag gör för tillfället. Just nu är det en citronsjal men bara tills jag hittar nästa projekt...Och det vet man ju inte vad det blir...

Hej svejs!
Eva

svetalilu sa...

Hej! Vilket underbart garn!

Min absolut favorit stickproject är Freeform vantar som jag gjorde förra året. http://mylife-svetalilu.blogspot.com/2010/02/freeform.html

MVH Svetlana

svetalilu@gmail.com

Anonym sa...

Anmäler mej härmed som den bästa garnmatten. Klappar gärna,länge och ofta garn.Gillar att ha ett( eller typ 5 ) lite mera krävande projekt och en enkel strumpstickning på gång samtidigt.
Mvh Maria F
iafahlen@hotmail.com

Anonym sa...

Det ser ut att vara ett underbart garn!
Jag klappar ofta på mina garnhärvor innan jag stickar med dem. Maken och barnen skakar förundrat på huvudet och undrar hur jag mår ;-)

Jag stickar det mesta, koftor, vantar, spetssjalar, men det som jag alltid stickar samtidigt med andra projekt är raggsockar. Raggi, raggsocksgarn eller andra lämpliga tjocklekar. Jag gör alla möjliga storlekar och färgkombinationer. Oftast ger jag bort det mesta jag gör, men familjen får något par då och då för att värma fötterna.
Jag bara älskar att göra ett par små, söta sockar i storlek 22/24 framför TV:n en kväll =)

Hoppas du haft en härlig sommar!

Ulrika
(isan på Ravelry)
ullis.karlsson@telia.com

Knittermarie sa...

Jag älskar mjukt, fluffigt och gulligt!

Det bästa jag vet är att sticka komplicerade spets- eller flätmönster som ger hjärnan ett gympass :)

Knittermarie

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej igen =)
så skoj med utlottning, garnet ser ljuvligt ut!
Mitt favoritprojekt är nog koftan som jag stickade i vintras, en i från "En dikt i maskor"boken.
Den krävde mycket av mej och blev bra.

Ha de gott och må väl
Eva

Linda sa...

Instämmer med de andra, vilket härligt garn

Mitt favorit stickprojekt var och är fortfarande att sticka små gubbar, kommer ihåg när jag var lite yngre och farmor lärde mig och då stickade jag flera familjer i alla dess färger, och det är bland det lättaste man kan göra. Det passar så bra att anväda upp restgarnerna.

Sen tycker jag det skoj när man börjar utmanar sig själv att göra lite svårare saker hela tiden


linda.stjernstrom[at]hotmail.com

Anonym sa...

Hejsan!

Mmm en sån gosig sjal, ser att du är redo för hösten. Vore nåt kanske.....

Mitt senaste stickprojekt var en trekantig sjal i ett härligt mjukt och gosigt garn (kommer inte ihåg vilket, men köpte det av dej på hantverksmässan i Borås) Ullgarn Varmt och härligt. Den stora utmaningan var att få stickorna att räcka till för alla maskor och att få garnet att räcka. Hade ½ m garn kvar när jag stickat sista maskan. Kan säga att jag var rätt nervös...... Sjalen är en favorit i vinterkylan.

Jag är rätt nöjd att sticka räta och aviga. Ser stickningen som en avkoppling, rensar huvudet, löser problem, som när man är ute och promenerar själv. Fast det är roligare att sticka. ;)

Ha det gott/Eliza-Beth
elizabeth.algelind@spray.se

Agneta sa...

Jag vill gärna vinna garn så jag är med i din utlottning.
Jag brukar mest sticka sjalar eller halsdukar så det är nog min favorit för tillfället. Just nu har jag en tanke om att sticka värmande sjalar att ha i vårt nya lusthus som vi hoppas kunna använda långt ut på höstkanten då kvällarna kan vara kyliga även om man sitter inne i lusthuset. Då skulle det vara fint med en garnvinst, garnet ser härligt ut.

Anonym sa...

hej!
KLART jag vill vinna så fint garn.
hälsningar Britta
britta.widegren@norrkoping.se

Maggan sa...

Åh, jag vill också gärna vara med och försöka vinna garnet som ser ljuvligt ut!! Mitt favorit stickprojekt... ja det är nog någonting av Alice Starmore tror jag. Ska börja på Dalraida tröja nu i höst tänkte jag. Länkar naturligtvis från min blogg!
Ps. vill bara säga att jag stickade en sjal av ditt jakgarn i fjol och den är min absoluta favvo!! Så lätt och mjuk och varm! Underbart garn!!Ds.

Wivi sa...

Vill gärna vara med i din utlottning. Har klappat alpackor och köpt underbara stickade saker när jag var i Peru men något garn blev det inte så jag hoppas på tur hos dig. Stickar just nu en trekantig sjal.
Länkar till dig och lägger ut din bild på min blogg.

Monica sa...

Jag har stickat två par av de här fantastiska pulsvärmarna.
http://tantkofta.blogspot.com/2009/02/pulsvarmare-med-blad.html
De första stickades i ett melerat strumpgarn, så de blev inte speciellt bra. Det andra paret stickade jag i någon kashmereblandning jag köpt från dig (kommer inte ihåg vilket garn) i mörkgrönt. Helt underbara! Jag har också stickat en trekantssjal i spets med samma garn (ditt mönster). Är jättesugen på ditt utlottningsgarn!

Lisa sa...

Halloj!
Vilket fint garn! Mitt favoritstickprojekt är en halsduk som jag faktiskt blev klar med! Resårstickad och ca 2 meter lång, jag är så stolt.

mvh
Lisa

lisastrandh@yahoo.se

Anonym sa...

Ser ut att vara ett härligt garn som jag gärna vill vinna! Mina favoritprojekt just nu är sjalar. Har stickat spetssjal i ull och även en i lin som blev superbra.

Hälsningar Rose-Marie

skarpros@gmail.com

Marias garnhändelser sa...

Vilket härligt garn att bli kär i!
Det jag stickar helst är projektet som utmanar lite...där jag får lära mig något nytt eller hitta på en "bättre" lösning
/maria

Anonym sa...

Hej igen nu när det blir mer tid vid datorn så han jag med att se att du har en ny utlottning, så klart jag vill prova min lycka!!
Favvo stickning nu är en tröja från Cornelia Hamilton, Rosenviol.
En skön helg till er alla.
Och kolla in min utlottning.

Hälsningar Karin på Ösäter

Heidi sa...

Otroligt fint och mjukt ser det ur att vara! jag har så många faviriter, det beror ju ofta på humör och hur mycket man vill anstränga sig. Men absoluta favoritprojekten är vantar, sockar, mössor eller halsdukar som ges bort i present till personer somm man vet kommer att uppskatta att få dem! Jag länkar från mig till dig, Du har en så fin sida att jag hoppas att fler får upp ögonen för den!

Anna vid Kvarnen sa...

Klart jag vill vara med på utlottningen

Hälsningar Anna vid Kvarn

stickat sa...

Vilket härligt garn, tar gärna chansen och är med i utlottningen!

Jag har många favoritprojekt, stickar just nu en sjal. Gillar att sticka sockor, vantar, halsdukar/sjalar, mössor,,, Ja många saker blir det :)))

Länkar till dig och denna tävling/utlottning i min blogg.

K. sa...

Vilket härligt garn att längta efter!
Jag och mina UFOn vill gärna ha sällskap av sådant.
Just nu vevar jag på en härlig poncho i blågrönt, men min favorit är nog en virkad kofta i hallonrött bomullsgarn (som faktiskt blivit färdig).
Jag blir så imponerad av alla kreativa tjejer/kvinnor. Tack!

Anonym sa...

Ett sånt härligt garn vill jag ju gärna vinna. Favoritstickning just nu är finaste sjalen i isländskt mönster och mjukaste alpakka från Isager inköpt i Köpenhamn.
ami.kobbe@hotmail.com

liene sa...

Visst är det spännande läsa allas favo stickningar...jag ruser på tanke om allt stickning,och fakta att det finns så många,härliga kvinnor där utte (män)...
Stickning har alltid varit min tröst ,min "undan" värld,men den har alltid slagit 1 battle med sy konst som jag har..

Gunilla sa...

Helhärligt helhylle. Ylle! Ligger i startgroparna för en koftanskofta. Kanske i gråskalan du använt. De är egentligen inga färger enligt färgläran som jag en gång studerade. Men visst så vackra.
Gunilla
Du har också väldigt vacker bakgrund på din blogg.

liene sa...

Hmmm för mig de är mycket vackra färger...så längre de är inte släta....blaska och entoniga....
Bakgrund...stenhårt arbetet i sökande...
Kram på alla Er L

Anonym sa...

Jag skulle bli så glad om jag skulle vinna det vackra garnet.
Mitt absoluta drömprojekt är att sticka en spetssjal men hittills har mina försök inte gått så bra. Fortsätter därför öva vidare med enklare sjalar och filtar.
Någon gång ska jag lyckas!!

marit_1000@hotmail.com