måndag 30 januari 2012

Mamma stickar du till pappa?!

Mamma stickar du till pappa ? frågade min nästan 10åriga dotter ...jag var lite förvånat men svarade genast nej -det blir tröja till mig, uhhhhh sade hon det är kil färger???????
Gissa om jag var lagom snopen.
Direkt efter mässa för att lugna ner min ur spårade blodtryckt satte jag igång att unna mig på sätt som man borde ha gjort tidigare kashmere tröja.
Sen tidigare hade några nystan som stickades av ifrån till en lång kashmere halsduk med 11 färger (den fick min bror som nu bor i England som ett present från mig i alla födelse och andra festliga dagar som vi inte har kunnat se varandra! Hoppas att det kommer väl till användning!)

Så det var alldeles perfekt att förbruka de påbörjade och lite nya nystan till!
Visst det blev en massa tråd att fästa men vem bror sig....

Det gick undan och snabbare skulle gå om man inte behövde räkna rader ,men jag gilla finishen och stor trivs i den.
Det vägger knappa 230 gr och användes stickor 3,5 ( ganska ovanligt mig!)
Den är bra maffig och hela vägen över rumpan,så inga efterbarns valkar syns -precis så jag gillar den.
Här om dagarna fick jag besöka gran staden och vandrade in i en "finare" butik och rakt som det var såg en tröja i grå färgen som viskade till mig ,jag lyfte upp den och kollade på material aaaaa 100% kashmere men ack- priset var motbjudande ,då var den nedsatt till 1399:- ,då har den kostat nästan 2000:- riksdaler i början......jag hade kalla fotter och det tog ett tag innan jag gick ut ur kashmere koma och kom på att jag hade hemma en underbar grå tunn kashmere( present från våra leverantör) och en sådan var inte alls svårt att sticka.

Och egentligen så har jag redan : en alldeles underbar gosig och mycket bra kashmere tröja.

Jag antar att mycket vill ha mera och när man har lärt sig att använda fina material så är det svårt att ta sig till något annat.
Så här ser den ut på klädhängare: enkel men fin och må det vara killig?!

Nu har jag skrivit även mönster på den den är ett efterföljare på linne tröjan från sommaren http://garnochannat.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-05T09:11:00%2B02:00&max-results=100 ,men tusen gånger bättre!
Mvh Liene
Ha en bra vecka Folks!
PS nu har vi inte kvar den ljus blå kashmere färgen, men jag kan tänka att det blir bra att kombinera svart beige i ljus och mörk färg ton och även brun och svart! ( om någon har interesse över kashmere färger i webshoppen!)

4 kommentarer:

dace sa...

Sasmējos par tām puiku krāsām! :D

Smuki tev izdevies un labi izskatās!

liene sa...

Paldies Dacit! ta es par to nebiju aizdomaajisies ta patiesham ir manas meitas teeze par kraasu kombinaciju!
Bet tas bija tas kas man bija pie rokas!
Un man patik tas kas nav citiem ta nu klausoties sirdsbalsi sanaaca puiciskas kraasas!
Ar cienhu Liene

Anna sa...

Vilken snygg tröja!!! Håller med om att det är lätt att vänja sej vid att sticka med fina kvaliteter, men min erfarenhet är att plaggen håller längre om man lägger ner lite extra på garnet.

Jag ser fram mot mönstret, har svart cashmerewave som jag sparat i många år för att göra något extra fint av. Det skulle säkert bli perfekt i en sådan enkel och stilig tröja.

liene sa...

Tusen Tack !
Jag just visst håller på med cashmerewave i en speciellt nyans vit med blått( som vi råkade hitta i lager det fanns inte enligt följesedel) ..hoppas att hinna innan sy festival!
Underbaaaaaaar!
Mvh liene