fredag 27 augusti 2010

Vill passa på....

Halshuggen jag...( skrattar!)
Jag vill passa på att berätta om de här 2 modeller....eget skapade och stickade...
Garnet jag har använt är Yak ull ( 70% Yak ull och 30% merino ull!) för en bråkdel vad den skulle bli om man beställde tillverka den .
Anledning varför jag talar om den är: att det börjar ta slut och vi kommer inte ha den igen-rent av den skälen att vi köper in partier och det är inte något som upprepas...så passa på nu ni som gått och funderat på den i längre tid...när den är slut den är slut !
Första modellen är stickat på rundstickor nr 3,5 och en tråd som den är...
Insvängd i midjan ,resåren är i behov av tunn resor tråd,den är inte så resårig sattsäga.
Den här modellen går att sticka med god samvetet i andra garn sorter ,som Kashair ,Cashmerewave,Bomber även Merihair...de är dryga och behövs relativ lite av dem.


Den andra modellen kom jag på lite senare -jag har oskriven kärlek till koftor...jag har koft fetisch..jag måste ha koftor!
Den stickas vänta nu :vilken nr på stickor ,det var så längre sedan nr 4 eller 4,5 det står på hemsidan,med dubbelt garn snabbt och relativt enkelt för de som gillar " hjärnarbetet".
Allra bästa sticka båda framstycken samtidigt så det blir rätt sväng och mönster delar stämmer .Ps jag stickar alltid båda framstycken och ärmar samtidigt klart på samma gång och då är de lika som bär! Jag skulle gå upp i taket om ena ärm skulle visa sig vara längre eller ni fattar-that`s just not meeeee!
Spar din tid och energi!

Så nu vet ni under den här säsongen den är slut!
Den finns att köpa i våran webshop: se länken högst upp till höger!
Mvh Liene-koft älskare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du passar i denna Kofta.Vilket arbete .Kram!K:C:

skapasaker sa...

Vilka fina tröjor! Och du är ju bara halshuggen på en av bilderna... :-)
Du jag har varit inne på hemsidan och tittat på yakgarnet. Har aldrig stickat i det materialet och blir nyfiken på att testa. Hur mycket harn skulle du gissa det går åt till tröjan du gjort? På ett ungefär...
Eva

Anonym sa...

čau, tev tiešām forša mājas lapa. tas nekas ka neko no rakstītā nesaprotu, noskaņa ir laba,
Es te mēģinu nopirkt Singer kājminmo šujmašīnu pa 10 Ls, varbut kāds met ārā un nevajag, rudens nāk virsū, dārznieces karjera beigsies, un jāatgriežās pie pamatlietām ;),
Lai tev veicās ;))), Edīte.

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Det garnet är helt fantastiskt!
Många hej fr. Tant Kofta

liene sa...

Det behövs 3-4 nystan på den tunna varianten och upp till 10 st på den dubbla...beror på ändringar,som görs!
Liene