måndag 25 oktober 2010

Lite stickat blir det mår ni tro.

Never ever...när det blev lite kallare ute ungarna beställde lovika vantar...vita minsann skall de vara -jaa visst och sen så ute i skolgården rakt i lera?????
Nix - vita hur ens jag forsökte desperat övertala de till grå färg!
Raskt köpte garnet i vår lokala butik och satte i gång stickning: först vill inte filen med mönster ladda ner - Järbo ( gratis mönster på nätet hos Sticka mera),sen hittade jag 1 annat version...eh de blev för stora,rask repade upp den...sen till sist lade upp mitt eget påhittat antal maskor och bra blev de.
Inte helt smärtfritt,jätte skavsår under lillfinger blev det -så never ever again -jag vägrar...
Det skulle sys färgade trådar... över 6 maskor typ-jag körde på i fri hand,eftersom det var bara 6 maskor på ena stickan och 7 på andra... Vi tvättade och ruggade och sen så råkade jag vara i Intersport butiken...vilket blufff ,vilket fusk...slappa med syntetisk( för att det var det är!)fleece foder -blehhhh inte konstigt att sonens ligger nu i översta facket i skolväskan,för att kompisens minsann är ju jätte mjuka inuti..vad gör man -har någon bra tips-jag tar gärna emot?!


Sen var det helg igen och sittande på läktan...jag har ju inte riktigt tur...jag väljer den mest avlägsna platsen som finns...och hoppas på en lung dag-alltså inga föräldrar som måste bara prata hela tiden (till ex. om provrörs befruktning hörde jag snackas bakom mig om vaaaa,bil däck) -men icke sade Nicke....till sist hade jag lust att fråga gubben att skulle kunna hojta till ,när det var dags för hans unge ,så jag kunde börja snacka ,boy o boy jag skulle kört på om däck o snö och vad som helst: garn till exempel ,bara för att...inte konstigt att de måste skruva upp volym på musiken så att det vibrerar i örat,bhuuuu på er som inte har respekt till andra...


Men mycket tursam helg ändå titta vad som hänger på nacken....Guuuuuuld....första vinning sedan de har börjat träna - hej ja tösar kör hårt -jag tror att ni har chansen till flera....Grattis!
PS: Efter tävling åkte vi till Vingåkers outlet -nej jag köpte inte ett endaste klädes plagg,men ett bra tips har jag... till andra föräldrar-det finns nämligen leggins med flossad insida -super bra till den här kalla vädret-dessutom priset är human 40:- riksdaler endast
Nu ångrar jag att jag köpte bara 1 par för att testa-de blev jätte poppis!
Köp nu inte alla ,så jag har kvar 1 eller annat par!
Hej o hå ...nu vecka och Sy festival närmar sig...jag stickar just nu i smyg...men det blir en del nya stickningar klara till vi ses!
Mvh Liene
Ha en trevligt vecka !

5 kommentarer:

skapasaker sa...

Hej du! konstigt att du hade problem att kommentera i min blogg? Fortsätter det att krångla får du säga till igen. Ja Lovikkavantar...Minns att jag skulle göra det i slöjden (fröken tvingade oss. Jag tyckte de kliade och ville inte ha. Hon tvingade mig ändå att göra EN vante. Så vitt jag vet har jag två händer så jag begrep aldrig vitsen. Mjuka fleecefodrade fanns inte när jag var barn. Mina barn har fått varsitt par (äkta) Lovikka, jo som vuxen går det ju bra att göra hela par vantar...Ena barnet använder dem så fort det blir kallt, hon är kall om händerna. Andra barnet har visst bara använt dem en gång. Han är jättevarm om händerna och jag tror att de kliar mer då. Minns att det var så för mig när jag var liten också. Jag har en elev som kombinerar det här, hon stickar vantarna i ull och ska göra ett fleecefoder att sätta i, hur nu det ska gå till...
Ha det bra på mässan! Lite för långt för mig att åka...
Eva

skapasaker sa...

Lierne, sitter och surfar på din hemsida med garn och ser att en del innehåller "pa". Vad är det för material?

Förresten, glömde gratulera tjejen i inlägget. Heja! Guld gillar vi!

skapasaker sa...

Inte meningen att stava ditt namn fel...

liene sa...

Hej!
1 Fröken säkert försökte att visa påäng...tror jag!
2:Tack -de var malliga!
3: Pa Pl Po alltid är konstfibrer ,vilka - svårt att veta,vi kan bara förmedla det vidare.
Det kan vara poliamid ,poliacryl,poliester..vi...vi läser bricker precis som andra !Tyvärr det är en stor träsk av pe aaaaa.hhh.. det betyder konst fibrer!
Ibland bra -behövs ...ibland rent av det blir billigare så!
Kram på den gosigaste fröken ( sjöjungfru-sade min dotter!)
Liene

Anonym sa...

Grattis till Lill Frökens Guld!
De har hon kämpat för.K.C.