onsdag 23 december 2009

Julen börjar komma även här....

Ja... även här smyger den in... den här året sakta och lite... Vi Jula oss väldigt lite... Vi är lite... bara 4, och så det har varit ganska längre... förr tyckte jag inte om det ,men nu måste jag medge att jag börjar trivas med det...
När jag växte upp ,hade vi inte värst mycket råd.. då blev ju oftast bara en julklapp per person oftast eget tillverkat.Men det vi hade var gemenskap. Vi åt middag tillsammans,vi var hemma... det räknas väl som mycket tycker jag... nu allt är annorlunda,dock man får tar det med.
Den tradition gillar vi- inga högar av julklappar ,inget överdrift .Det handlar inte om rätta årets julklapp eller rätt glögg för den här året!

Julen är tid då man får stanna upp i vardags rushen och reflektera...är inte det underbart -att man kan stanna upp och tar det lungt-för mig är det bästa tid.. tystnad ,närhet och funderingar över året som gått ( för mig det är då det blir brytning och allt börjar ändras mot ljusare tider!)Efter sortering i mina garn rester ,fanns det massor av olika typer vit garn .Det passade mig utmärkt att sitta på stolen och fixa bollar,eftersom jag har blivit dubbelt attackerad av en tjock och fet host virus som vill inte ger sig,musten är nästan slut.Skratt retande sade läkare ,att jag gillade väl inte vara sjuk ... nej ...det liksom är inte min grej ,jag älskar att vara frisk!
Så sakta men säkert växte fram ett hav av bollar! Gillar olika strukturer på garnet ,olika grovlekar !


Så limpistol blev mitt bästa vän
Jag måste bara fylla upp med lite mera på några ställen ,men för övrigt ,det blev ett mjuk och soft julkrans,ganska snabbt en favvis ,den kommer nog fram flera jul tider!


Älskar de här lilla gossen,jag hade redan tidigare ett annat, som sitter fint i ute krukan ,men den här i sin hela äran kommer lite senare!
Bara 10:- riksdaler från Euro store!
Och så det märks säkert , jag är totalt förälskad i den här bollen...ungarna lekte med kompisar och jag passade på testa mina kunskaper i fjäder vikning.... supper nöjd med resultat... den är gigantisk och VACKERT, speciellt när ljuset faller på eller lyften sakta snurrar den!
Love it in many ways!
På den här väggen ,kommer skruvas upp vita tavle hyllor ,om jag hinner nu innan Jul,ack jag kan borra de även under Jul tiden .
Några som kanske har noterad- att i första inlägget den här väggen var fransk ockra ,japp för halv år sen massor av väggarna blev vita. Efter min mammas bortgång jag kunde inte bara se på de glada väggarna ,det blev för mycket, jag behövde vit ,även för hösten skull
Galet och modigt blev tapeten vit!
Jag tror att det skulle vara vackert med ljusslinga inuti ,men skulle det funka från säkerhets skull!? Det är något att fondera på!
Snart kommer jag lägga ut Jul hälsning till Alla Er från oss ,men först jag skyndar mig att hämta en av mina tidigare datorer,som dog precis innan mässan.... nu bara 2 månader senare jag kan få den tillbaka! Lite lycklig blir man ,där finns en modell som jag har inte kunnat lägga ut på webben bara för att jag hann inte skriva ut den innan den dog!Men nu så det kommer snart fram ,bara en bra foto krävs!
Mvh liene

2 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Den vita bollen är så vacker!
Ha en riktigt god och bra jul tillsammans med famlijen.
med kram från Koftan

liene sa...

Tack snälla Tant kofta ... jag det är jag helt kär i ... helt galet och oförklärat!
mvh liene&anders &co