onsdag 30 december 2009

Mellandags stickning.

Som jag lovade tidigare ,så återkommer jag med den stickning som pågår nu i mellan dagarna...
Grunden kommer från boken Klassisk stickning skriven av Lise-Lotte Lystrup... fantastisk bok om man gillar förr tiden och det gör jag!
Jag skulle kunna tänka sticka minst hälften ,men det blir väl rätt mycket då-man får variera lite kanske.


Det är bolero från sida 88 och vidare... Gillar självaste idé att sticka allt i ett stycke... inga lösa delar som man emellanåt kan tappa bort bland nystan. Måste säga att jag kommer ändå ändra krage ....troligtviss virkad med lite piff och så....
Garnet då: joo mitt eget från sista sändning Angora med lite kortare hår 50 gr 250 m ( rena lyxet!) ,vilket upptäckte jag senare att jag missat lägga in på hemsidan,men jag förlåter mig själv eftersom ,den här är redan 4:e veckan med hostande och musten verkligen har jag behövt klämma fram,dock som hon sade på rådgivning : har man riktigt otur ,så kan det dra upp till 6 veckor ( och dessutom röker jag inte ens?!Daaa!)
Jag använder stickor 3,5 och struntar i masktetheten på prick ... för att jag kan se att det kommer bli bra ändå!
Inte mycket att se annars ...för att det är svart och under arbetet... har kommit till bredaste delen -respektive ärmar och nu återstår soliga 312 maskor fram och tillbaka för att sticka ärmen,bleee ! Men det går ändå ,den här biten jag hann sticka på 2 film kvällar bra va?!


Sen så kom de här hårda grader - igår dikade det ner till nästan 20 grader ,tänkte väl- att elementen som är gammalt är färdig för egg stekning?!
Express stickning vad jag kallar det :ett par ( sanningen 1 och 1/2 )per kväll... grova stickor restgarn,som jag har i mängder och sen voila unge behöver inte frysa. tror mig tunna ull strumpor hjälper inte i de här grader!
Kort skaft för tjejen ,hon har låga skor och längre till sonen
Underbara rester ,vad mycket kan det bli av Er med lite fantasi!
Saker är så vackra som de är i betraktarens ögon
Kan inte sluta att titta på vårat Amaryllis... köpte nån gång under hösten på ÖB för endast 45:- riksdaler... tyckte dock synd om resten av lökar, vilka redan ville sticka ut från påsar och till och med vissa vill blomma... jag lyckades varsamt hitta de minsta-vill att de kommer väl till Jul inte före.
Min farmor var magiker på att får de år efter år att leva och blomma,jag vet inte hur ,så finns det någon som har bra tips ,jag tar gärna emot de!Nu vill lilla tösen ha dator då får väl mamma sluta blogga!
Mvh liene&co
God fortsättning annars ,kram på Er alla!
Liene

3 kommentarer:

Iwona Eriksson sa...

Boleron kommer att bli jätte fin! Lagom till våren kanske? Nu har vi ner från backen trots som du säger 20 grader minus :) Vi har minus sju och sockorna behövs också!
Gott Nytt År på dig!

Kaffemoster sa...

När amaryllisen blommat färdigt klipper du ner stänglar och blad och ställer undan krukan på något svalt ställe (själv glömde jag bort min under diskbänken, och hittade den när jag nästa år letade efter krukor till hyacinten jag köpt). Sen när det börjar dra ihop sig till advent igen tar du fram krukan med löken och börjar vattna. Det funkade för mig den enda gången jag provat på det.

liene sa...

Tusen Tack!Min farmor var trolmagiker!
Hon kunde mycket_ bådada om blommor,samt maniskor.... saknar henne enormt... samt önskar att man som barn hade hjärna att komma ihåg allt!
Jag skall prova fram!
Missa inte utlottningen!
Alla stickande och ostickande har lika mycket chansen!
Mvh liene&Co