måndag 11 januari 2010

Morgon tillhör tidiga fåglar!

Som vanligt :utlottning finns några inlägg längre ner!


Morgon tillhör tidiga fåglar... brukade min mamma säga .... nå väl ,jag är inget tidigt fågel ,men för varje år, så vaknar jag tidigare... vad gör man på söndag då... tidigt?!
Tanken var att lacka bordet ,men ack ...det ska ju bara strula sig .... lack som jag lyckligt fiskade fram från förrådet ...var vatten baserad ...daaaa....

Nå väl det kommer måndag igen!

Det här absolut är inte finger åt Er .... åååå nej ... det är tydlig arbetsskada .... jag som är pianist ,fast med stickor ... det svider hemskt!Visste Ni att pyssel hörnor kan tillföra sådana?!

Idag skall det inhandlas handriven pennvässare,hedersord ,vill inte ha hål i fingret igen!
Ungarna bara skrattade åt mig!

Det sorterades och vässades ,slängdes och placerades
Samlades lika med lika och testades för att bli godkänd!
Ungarna till och med glömde bort att leka med kompisar,kan det vara sant.... till slut visste jag inte ,vad jag kan delegera de att fixa,kan det vara klart snart?!

Det började ser bra ut!...Vi försökte hjälpas åt med penn sortering,så mycket vi bara orkade!Mina älskade akvarell pennor( inhandlade på turnering till mitt hemland!),rita och sen blött ner ditt ritning och vilka konstverk kan det komma fram!

De här har inte ens blivit testade (synd!).... Jag tror ganska kända ryska akvarell färger( iallafall hos oss förut, fick man åka in till Konst huset i huvudstad- om man hade tur också! Den här gången valde jag bort den absolut dyraste variant i plast låda ) ,ekorre penslar,guld och silver för säkerhets skull...Det målades och lackades,allt för att kunna sortera isär massor med pyssel material


Gjorde låd fronter ..dock ångrar att jag tog present papper istället för tapet papper( fick några pärmar från lokala färg handel -snällt killar och tjejer!) ...det vill gärna inte fästa på ett simply perfekt sätt! Grrrrrr... jag kan det här utan till annars! Nå väl kanske sliter bort senare,men då får det bli värmare ute först!
Det syltades och saftades ...nej vi burkade visa saker -då syns de bra och man kan alltid ta den finaste gurka ur burken först!Först hade tänkt kasta den gamla locket ,men efter ett titt på den nogare ,den uppfattades som fint,med så kallad patina eller hur!

Och sen -rosenknåpps kompot.... Hmmmmm
Det börjar inta ett viss form och ungarna blir helt hetsade på att börja pyssla ( Pss det smyg pyslades mellan åt redan under arbetet!)
Så nu vet Ni att det händer saker här också.... lite stickad blev det på kvällen ,när jag orkade inte se en penna till!
Mvh liene
Det stickas mycket ,men resultat kommer att avslöjas mycket senare ,som sagt
Så längre ha det bra gott folk!

3 kommentarer:

Monica sa...

Vilket fint pysselrum ni får! Vi gjorde något liknande för ett tag sedan och jag kan säga att tjejerna här hemma pysslar mycket mer nu då de kan se vad som finns. Bra jobbat!

Blipp sa...

Pyssel - roligt!

The Willow Fairy sa...

Vad fint det blir. Nästa steg måste ju bli att sortera garn i färger och grovlek.