lördag 9 januari 2010

Sho-hooo.... -23 imorse.

För de som söker utlottning den finns några inlägg ner!


Japp termometer fall ner till -23 grader morse! Brrrr!
Om den här inlägget värkar konstigt ,då vet ni- det är lakbetsens fel... nej jag har inte sniffat ,jag målade en trä skiva som kommer komma på bilder då och då senare...


Den här är en av första mina bilder ,med den nya kameran NikonD3000 VR nånting ... inte illa?!
Jaa jag är inte nöjd- redan... jag behöver något kraftigare..... något mycket kraftigare ,jag kan bättre än så här... så -om det finns några tomtar där ute som hörde den här:" Please i will be a good girl i promise!"


För nu 3 sen hamnade jag i tumulltum,något sorts personlig kaos.....( okey redan tidigare -när ungarna kom till - vardagsliv, allt vände upp o ner! Man födds inte med ett manual i handen som säger oooo så gör man ,eller aaaaa det här är det som sker).
Det var då jag fick veta att min mamma har bröst cancer .... alla klappade på axel ,när jag blev ledsen och säckade och sade att allt kommer att bli bra... jag var misstänksam och väldigt osäker ,samt ville med hela kroppen att tro på den här goda... Vi vann inte... resa var lång och "rockig". med detta- massor av åsikter ändrades och tog nya former... en del skjutes upp och kändes oviktiga...Traditioner är något ,som jag har delade åsikter om.... den här är del av vardagsrum ... den delen flesta har matsalsbord som stolt dekorerar hälften av rummet ,men det används endast några gånger om året.... jag vägrar den tradition... jag har tänkt bygga upp en pyssel bord...jag och ungarna gillar arbete med händer och då behöver man ha ett bra ställe?!

Den här kan ju alltid bli fest bord ,med hjälp av ett snygg duk!?Ellerhur!

Sagt o gjort ( skulle göra under Julen ,men den där hostan ... låg på soffan och fantiserade hur fint kommer bli färdiga resultat!)
Nu här orken återvänt och då var bara att kavla ärmarna!


En del av arbetet fixad ,mycket återstår ... sortera pennor ,stämplar papper,pärlor ni vet blaaa bla blaaa


Så ungarna ut genom dörren ,så jag kan måla... brrrr vilket doft,man behöver inte ens ett glass vin för att få snurr!(skrattar!)
2 stycken kuber med förvaring (Ikea!) och skiva från brädgård,bets o så ...det kommer senare!


Nu känns som om jag är på god vägg till färdig resultat!

Och här är dimmig, snabb foto genom fönster ... ser ni att bröd kanter går åt?!De är rätt lätt skrämda!
Ett annat upptäckt är: jag visste inte att vi har matad de ,fast omedveten... vi har tujer runt vår lilla gräs plätt... en morgon tyckte jag att de darras...nå väl jag kan ha varit halvvaken... hi-hi ,de plockar fröna i buskar ... många av de... så det visuellt ser som om buskar darras!

Vill bara passa på att berätta till Er.. att jag kommer försvinna till och från ungefär till Sy festivalen är över! Detta beror på att jag stickar för fullt och har massor idéer ,som vanligt i sista minuten,men hej ... ingen av Er behöver vara jag ...det gör jag åt mig!

Så inläggen kommer bli nu vet jag inte hur täta än!

Kram till Alla!

Så längre: mvh liene

7 kommentarer:

skapasaker sa...

Haha! Jag blir så glad av att läsa dina inlägg! Och jag känner så väl igen mig när jag ser ditt överfulla bord. Sympatiskt att ha ett pysselställe tillsammans med ungarna. Skulle man ha fest så är det väl bara att röja? Eller pyssla tillsammans?

liene sa...

Roligt att någon ,kan reflektera till den här!
Jag återkommer med resten!

Karin sa...

Det är det eviga jul-fest-familjeträff-barnkalas fixet, det är skönt att inte bara jag håller på med det året runt.
Vi ses på syfestivalen.
Karin

garnlivet sa...

Jag tycker det är en jättebra ide att ha ett pysselbord eller pyssselhörna som barnen och du kan samlas i och pyssla tillsammans.

Carola sa...

vilka härliga bilder på småfåglar. Jag älskar dem. De är så söta.

Carola sa...

PS - så där ser mitt skrivbord där jag brukar göra stickmarkörer alltid ut!!! :)

liene sa...

Tack och lov att jag är inte ensam om det...man gör ju så gott man kan och lite till...men ibland så tiden räcker inte till!
liene