tisdag 9 februari 2010

Givande helg och sjal olycka!

Helgen som var spenderades givande jag skulle vilja säga ....allt utom den där lilla detaljen ,men om det senare...
Min lilltösen var på sitt livs andra tävling....sedan hon var liten vill hon dansa ...men i ett liten stad som Strängnäs finns liten urval med...så mellan handbal och Gymnastik fick det vara sista!
Och ack så stolt hon bär den !
Sedan mina barn var små ,vägrade vi släpa de runt och runt på olika aktiviteter- istället har det fått vara mycket lek,bad och resor istället..men nu är de lite store motiverade och villiga framförallt ..så nu då ...
Lång resa från Strängnäs till Motala: 2 och lite till timmar...man kan ju hinna ganska mycket under tiden...jag virkade ny modell- halsduk ..som kan skådas närmast på Sy festivalen som kommer nästa helg...lite ledtråd: jag använde den nya Soft dream och mina nyinköpta virk nålar från Harmony wood ( går som det dans att virka!)Igen så Tack Barbro!


Jag är lite "Cry baby" av sig ,när det gäller att se på sina barn bli redan så stora och så små på samma gång... ( tjejen i mitten bakom tränarna- akkk vilket stolthet!
Kortast av alla och stoltast med... hörde en kommentar framför mig: kolla va kort hon är....hade jag vart några år yngre och utan den andra stoltheten med så hade jag ingått i slagsmål!!!! Måste alla vara långa maskor 2 meter utan huvudet?! Samma dumma frågan fick jag från skolsköterskan : om jag ville trixa med henne?????? innan hon får sitt mens ....va sade jag ,varför då?! ...Jooo så att jag blir inte chockad som förälder ...när hon blir stor men kort....Gå och lägg den här i huvudet!? I mitt finns inte plats...hon är bra som hon är...fast måste säga, att hon själv ibland klagar på att bli retad för att vara liten på skolan)

Så kan man ju undra -vad tänker en sånt "Liten" när den står där upp och ner och många snurr blir det...det gäller passa på klicka på kamerans knapp i tid


OOOO och så var det det upp och ner igen
Den andra eller rättare" första" hade mindre roligt..men fick han bara att fota, så gick det mycket bättre!Jag hade laddat( tagit med mig!) mig med trekants sjal som en del har redan stickad - Gail (aka Nightsongs)( det finns gratis mönster nånstans där jag har syrfat( sök på namnet och så säkert hittar du med!Helst med Google)... Det brukar vara lite kyligt på lektor tycker jag, så den varvades runt halsen ( stickad i mitt eget material från hemsidan Cashseta -silkeskashmere blandning!)Den stickades med flit förra året ..innan resan till Italien ..jag tycker det brukar bli kyligt runt axlar efter solen hela dagar...men inte den här gången...även den här blandning var för varm och togs inte riktigt fram ...det var ju redan andra året som vi hamnade i värme bölja -vad de kallar det- 35 grader i skuggan varje dag ...släppte faktisk bara en dag...phuuu...Snabb stickad ,lite material och väldigt pampig mönster tycker jag!
Men så har jag hål i läppen..efter några kaffe koppar - såg jag precis framför mitt näsan några kaffe fläckar....rrrrrrrrrr. ... nå väl det är mellan grå färg och efter blötläggning och tvättning borde inte synas! Så om Ni märker kaffe fläckar på sy festivalen ...Ni borde veta- att jag har haft en bra helg iallafall!Som tur så har de inte sluttat tillverka garnet och finns flera roliga sjalar att sticka... fast jag skulle vilja ha en sådan i lite mera följsammare material än Cashseta....lite ulligare gulligare...mönster är uber snygg och lätt !
Nu önskar jag Er mindre dramatiska halsduks utgångar!
Skall gå och flippa utt på mitt lilla eget okåncentrerade ( hur nu man ens stava det!) sätt och spänna upp en och 2 och ahhh andra saker som skall förberedas för den stora helgen!
Mvh liene

4 kommentarer:

Iwona Eriksson sa...

Sjalen är jätte fin! Vill skicka själv den här mönster, vet inte när - många projekt på gång.

Anne-Maj sa...

Fantastisk sjal, "vill ha"! - men inte heller jag hinner. Hm. (Ska fundera på saken dock. Jag lovar... Lovar mig själv! :-))

liene sa...

Den är underbar ...jag funderar på en till fast i Bomber kanske eller Tibet ..innan det tar slut!
Vit skulle vara uber snyggt tror jag!
Liene

Monica sa...

Så snygg! Ska titta lite närmare på den på mässan (om jag har tid att komma). Lycka till med alla förberedelser!