onsdag 24 februari 2010

Sorligt vante story and mässan del nr 2

Fin vante eller hur?!


Den är stickad i enkelt garn( tråd!) ull/ kashmere eller vanligt ull och dubbel tråd angora...när man kliver i den, ut vill man inte ...den är fodrad även på toppen och tummen...


Snyggt sammanställd och defenetivt är säljare osv....Men "Murphy" har blivit en vän till mig sista tiden och vill inte släppa ...jag har antagit för mycket på mig och här med- släpper....låter dramatisk ...det är det.


Helt enkelt sagt!


Men nu till punkten...allt är bra tills man kommer fram till tummen....den inritades på den första rapporten,det är svårt med att kunna presentera hela vanten på en bräda ,men den stickas när rapporten är - höjden 1 och 1/2 gång...jag var uber säker på att jag nämnde det ,men icke...


Så nu hoppas jag- att de som köpte den kommer på, att det är inte logisk sticka tummen ,så långt ner och ringer mig eller mailar innan de sticka bara på...det håller jag tummar på...

Vantens framsidan:
Vantens baksidan...med tummen


Sorlig vante strory....jag ville bara skruva upp volymen lite...inget mera- jag kan mera än rätsstickade halsdukar- så tänkte jag,men jag visste inte, att det är så svårt att få andra på samma tankar och tänka framför allt! Har vi blivit GPS i allt vad vi gör- på något sätt, är -att tänka förbjudet ?! För att jag vet en sak säkert :där mäniskor är involverade sker misstag i alla tider !


Måndag sov jag till och från hela dag och igår var jag helt handlings förlamat-det har blivit bara för mycket...mässan.....brorsan som inte kommer med på flyplan - för att däcken exploderar, pappa som sitter utan vatten och smälter snön för att diska och tvätta kläder ( det händer där på andra sidan av vatten...utan jobb...hur får man det funka till sist,finns det nån klok person ,som kan ger råd och tips!?????? Jag har mitt eget Haiti på sätt och viss).....Jag vill inte , jag ger mig , jag delar inte med mig längre( nu menar jag idéer!)...det är slut..


Jag skall jobba som vanligt på med ordrar....hemsidan...jag skall njutnings sticka...mycket, längtar fram till sy maskin och skapande för mig/oss och ingen annan....skall ha det roligt ..men andra ord!


Det är beslutat -tills jag vill igen...men inte nu!


Sorligare story...eller hur?!


Nu hoppas att ni vet att tummen skall stickas lite högre upp!


Kramar liene

6 kommentarer:

Skarvtjärns Greta sa...

Det är tur att det finns några som orkar komma med nya tankar och ideer. Mässor är bra, men jobbiga!
I Hälsingland är det 25 grader kallt och massor med snö. Jag har inte heller vatten, ingen tröst men delad...
Det blir ljusare för varje dag

Karin på Ösäter sa...

Det låter som du behöver ha ett litet lov och inte sportlov då. Snart är våren här, solen skiner idag och då känns det lite lättare tycker jag. Sticka lugnt.
Kram Karin på Ösäter

Anonym sa...

Om du vill ha ledigt.Hör av Dig.
Kram!!!

Kristina sa...

Det ser ut att vara härliga vantar. Grått och vit angora är riktiga favoriter.

http://knitbyme.blogspot.com/ sa...

Hej. Hittade precis hit efter att jag gogglat på en av dina garner jag just börjat med en sjal med det från Knitty. Köpte 4 nystan Kid Royal från dig på Boråsmässan samt yakgarn. Blev så glad när jag såg din on-linebutik. Jag ska ju nu inte ha mer garn alls eftersom jag har fyllt mitt nya stora vitrinskåp med diverse fynd....men lite till kan nog få plats trots att jag ska till Grötö på Stickfest...

liene sa...

Roligt att läsa era kommentarer och sorligt att konstatera att även här finns mäniskor som inte har vatten..vi är ju så beroende av den!
Mvh liene