fredag 12 mars 2010

Hjääääälppppp!

Som ni vet vi fick last förra året ( den som trillade på mig!) ..i den fanns julklapp till mig från våran leverantör ( snäll som han är fick jag välja färg själv ollla la eller rättare sagt mamma mia!): halv kg tunn 2/28 100% kashmere garn i mitt älsklings färg gammaldags grå ( grå färg som är allt annat än slätt grå...grå med liv!)...sedan jag håll den i handen visste jag att det kommer bli någon sorts sjal- åtminstånde en del av det... kanske med 1 eller dubbelt garn.... sedan jag fick se den Haruni här på https://www.raverly.com var stortkär!...
Dock tiden rullade i väg med andra sysslor och återgärd...nu när jag har nästan färdig sorterat efter mässan....ville jag ha den -nuuuuuuu!
Jag ser på webben duka upp en och annat och hoppas på få hjälp från Er!
Jag har stickad ganska bra bit och nu undrar jag: hur räknar man de där näbbar... ingår sido näbbar i räkenskap ?!!!!! Så nu ropar jag : hjälppppppp!
Jag har hela 13 nu ...behöver jag sticka" baklänges" ( personlig ,mitt eget ord!) eller?!
I engelska version står att det är viktigt att ha jämn siffra på de...... som utgångspunkt!
När jag hade surfat fjol året fann jag en rysk sida där det stog att de behöver vara 12 på varje sjalens sida...... alltså har jag överarbetat?!


Jag sliter håret och försöker forstå...finns det någon "klokiss" son kan hjälpa mig..... jag vill ha den färdig lagom till våren drar igång!

Färdiga,lånade bilder från den ryska sidan


Jag var helt kär i avslutning - det kliar i fingrarna att färdigställa den ...den så kallad grundmönster var lite för enhetlig för min personlighet..ett och samma...men nu står jag inför den roliga och är helt förtvivlat!
Mvh liene
Please alla tips och råd är välkomna!
Det jag vill undvika är att den blir stor som lakan!

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej! Sticka en "stem" till så att du får 14. Själv stickade jag 16. lycka till!

liene sa...

Tack för tipset! Jag stickade upp till 16 nu och behöver gå över till sista delen!
Mvh liene