söndag 14 mars 2010

Vad "duktigt" jag var....!

Den här skall läsas som ett skämt -För ett tag sedan var vi på dotters tävling.. jag laddade upp med virkning och stickning ...för att inte bara sitta bort 2 timmar reseväg och annat tid mellan åt!
Så när jag satt där på lektan och i mitt eget lilla värld virkade på ny bubbel halsduk ( återkommer med bilder senare!),någon klappade på mitt axel , jag var övertygat att jag knappast känner någon där och var lite off vände om mig för att se vem kan det vara!?
Det var en "tant" som med stor öppet mun sade till mig :" vad duktig du är!"
Jag var lite överaskad och snopen och mumlade tillbaka : Tack! jag vet det!
Då var tanten var inte alls glad längre på mig och fräsande dunstade i väg.... än idag vet jag inte varför hon blev besviken på mig....
Den här med att :va` duktig du är- har retat mig i åratal... jag kan hoppa ur brallor ,när jag hör den frasen... hur kommer det sig att andra skall avgöra om jag är duktig eller ej ... jag vet väl med mig, när jag är det eller inte... duktig är liten barn som bajsade inte i brallor men kom på att gå på toa...eller för första gången gjorde nåt som var avancerad innan...kan tänka mig ...men duktig En vars liv kan ha vänt åt andra hållet ( ja räknar inte med värst lång liv ...vetande mina förfäders gener!Min man var helt snopen ,när han såg gravstenarnas dateringar...i mitt hemland)
Jag fysisk tål inte den frasen ....det finns ju så många andra ord att använda....
Varför framförallt man skulle behöva tacka för det?! Låter ju bara dumt och knepigt... det är ju jag ( nu menar jag person ,som blev "duktigat"!)som är bra liksom inte den som har märkt detta!
Jaa den här med duktig är knepigt för mig!

Så nu har jag varit "duktig!" jag har mönster på bolero( som befann sig i krashade datorn) och vante mönster i ny tappning,skall försöka fixa även på hemsidan snarast....
Vanten stickas i Nordic life ( 2 stycken) eller Nepal ( 4 stycken)och dubbelt garn Puffo angora ( 2 stycken!)
För den som gillar något att utmana sig med-bra stickning relativt snabbt och avancerat nog för att vara duktig! ( skrattar! :D)
Min älskade bolero ( den är inte längre än midjan men kan enkelt stickas längre!)i mitt stora favoriten: Bomber... super mjuk och len 100% merino ull... ... bra för små barn och "stora" med!

Jag vill knäppa med endast en knapp ,så jag tillverkade uber gulligt knapp ansambel : en knapp med fot och en vanligt ,lite mindre knapp med 2 hål i... den är ihopsydda "rygg mot rygg" -därmed det stickas knapphål på båda : vänster och höger sidan ! Smart va?
Man kan byta de som smycken ,enligt behov och lust!

Några bilder men bolero från mässan!

Jag älskar detaljer... små men effektiva ,enkla men vackra... sådan är jag!


Jag håller på med liknande bolero fast i helt vit -till sommaren ,men igen- med ett helt annat sväng på den! ...innan mässan stickade jag upp till ärmhål och då var bara tråkigt ...bara rätstickning- bleeeheeee....men våren närmar sig med stora steg och då Milda Amanda och saltade gurkor-den bolero skall bli klar.
Så nu vet ni : "va` duktig" jag har varit! ( gleee det fastnar i munnen ,som pulver potatismos!)damm råtor har väl samma åsikt antar jag!Nu när solen ligger på ...det är bara att springa efter de !
Jag försökte vända den jobbiga ,med att åstadkomma något positiv istället för att fastna i den jobbiga ,kletiga och ...o boy... det gick !

Mvh liene önskar är Soligt och Trevligt resterande helg!
Dags att putsa fönster ...för att kunna ta in Våren ,eller hur!!!!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Haha! Jag är också sån som får bita ihop för att svenskt mumla tack när någon säger att jag är 'duktig' över sådana saker. Håller verkligen med, det känns som ett ord till små barn. :) Vad härligt att höra fler som reagerar över det! De kan säga att de tycker det är fint, imponerande, tycka att det är häftigt, men 'duktig' känns fel.

Bente sa...

fin kofta